SKOVÅRD_

För att avsevärt öka livslängden på dina skor så är det en god idé att vårda dem regelbundet. Speciellt inför och efter en säsong (när skorna antagligen står oanvända längre period) är detta viktigt. Det finns en lång rad olika skovårdsmedel för alla möjliga tänkbara användningsområden. Hur vet du vad som passar för just dina skor? Och hur använder man produkterna på bästa sätt? Ta en titt nedan för bra tips!

SKOVÅRDSSKOLAN - RENGÖR, VÅRDA & SKYDDA

Beroende på vilket material dina skor är gjorda av så föreligger olika vårdrutiner och olika skovårdsprodukter. Oavsett skotyp finns dock alltid samma tre steg i processen: 1. Rengör, 2. Vårda och 3. Skydda. Nedan får du en fingervisning om hur du vårdar just dina skor.

Använd alltid impregneringsmedel – Protector

Detta ökar livslängden oerhört då skorna blir mycket vattenavstötande. Gör detta 3-4 gånger per säsong/årstid.

Använd skoblock, skohorn och stövelknekt

Använd -skoblock i cederträ för att behålla passformen på skorna när du inte använder dem. Skohornet sparar på skons häl vid påsättning och stövelknekten underlättar vid avtagning.

Byt skor varje dag

Undvik att använda samma skor två dagar i rad. Låt ett par skor vila medan du använder ett annat par. Detta för att fukten i skorna ska få möjlighet att torka ut. Glöm inte att använda

Byt klackstift på klackskor

Innan stiftet längst ut på klacken slits ut helt behöver det bytas. Detta gör du snabbt och billigt hos MISTER MINIT. För att spara på klackarna rekommenderas även att du håller dig till släta och hårda underlag.

Använd innersula

En innersula är oerhört användbar då den både absorberar (fukt och förhindrar dålig odör t.ex.) och ökar dessutom komforten. Med en väl anpassad -fotbäddsula undviker du problem med fötter, knän och rygg då den dämpar och fördelar rörelseenergin på optimalt sätt.

Använd skodeodorant

Om dina skor luktar illa så kan det vara bra att spraya dem med en skodeodorant. Vår egen Fresh är speciellt framtagen för detta. Ta ur sulan och spraya på ett tunt lager i skon och på innersulan. Låt torka i 30 minuter. För att undvika lukt – ha minst två par skor som du alternerar varannan dag.

  • Rengör, Vårda & Skydda

    LäderRengörBorsta bort smuts och damm med – Twinset skoborste. Om du har fläckar eller saltstänk på skon kan detta tas bort med Rengörings gele.VårdaSmörj in skon i ett tunt lager skokräm och låt torka i 15 minuter. Borsta sedan in krämen i lädret och avsluta med polering med en trasa eller Putsvante.SkyddaSkokrämen Renoverings kräm skyddar något men se även till att använda impregneringsmedel. Sprayen - Protector fungerar till flest material och typer av skor då den appliceras lätt och är genomskinlig. Är sulan också gjord av läder så krävs speciell impregnering med - dubbin leather fat.
    MockaRengörBorsta bort smuts och damm med en speciell -mockaborste. Använd rengöringsgummi och rengörings schampot - Combi på fläckar och saltstänk.VårdaAnvänd speciell mockakräm/spray - "Woly" som både restaurerar mockan och impregnerar den. Efter att det torkat något så ruggar du upp ytan igen med en -mockaborste.SkyddaSpraya på ett tunt lager impregnering - "Woly", låt torka och rugga upp ytan med en mockaborste. För ännu bättre resultat så kan du upprepa detta steg 2-3 gånger.
    Textil skorRengörBorsta bort smuts och damm med -Twinsetskoborste. Om du har fläckar eller saltstänk på skon kan detta tas bort med - Combi.VårdaOm skon har en vit sula så restaurerar du denna med en vit - "White" heltäckande skokräm.SkyddaSpraya ett tunt lager med Protector. Låt torka och upprepa för bättre resultat.